Mudahnya Anak Mendengar Kata Dengan Teknik Hypnoscript​

Sudah lebih

0

Sudah Mendapatkan Ebook Teknik Hypnoscript     Versi 1

Apa Kata Mereka

hypnoscript testimoni 1
testimoni hypnoscript 2

* Disclaimer – Result Varies By Individual

Kini saya sudah Upgrade Content Ebook ini dengan tambahan lebih baik, semoga ianya lebih berkesan dan lebih mudah diaplikasikan oleh anda

(detailnya di bawah ye)

Adakah anda sedang melalui situasi seperti ini?

  • anak tak mendengar kata
  • terpaksa bercakap dengan kasar baru bergerak
  • anak mengamuk kalo kemahuan tak dituruti
  • selalu marah2 bila naik angin
  • stres dengan tingkahlaku anak-anak

“Saya rasa geram, jadi marah-marah, rasa buntu dan bersalah pun ada”


“Anak saya tiap hari buat perangai, yang sama pula tu, berulang-ulang”


 “Kadang-kadang saya fikir apa sebenarnya dia nak lagi, semua saya dah buat untuk dia, ikut cakap dia”


 “ Saya sudah takde idea nak cakap apa “


 “Warning saya yang biasa dah tak jalan “

 …tambahan pula kalau…

Persekitaran atau ibu bapa @ yang negatif @ kurang membantu

Pengalaman sebagai anak yang dididik dengan cara kasar @ terlalu tegas

Tiada panduan atau contoh yang boleh diikuti

Ibu bapa muda yang masih kurang pengalaman

Pasangan tinggal berjauhan

Pengalaman Saya

Bila saya dalami, kebanyakan ibubapa akan keluarkan perkataan negatif bila dah tak tahan dengan kerenah anak yang sama tu (trigger).

Rasa tak faham, kenapa anak ni sengaja buat hal, sengaja lupa ke ? Tak tahu betul-betul ke ? 

Sehingga tak mampu nak fikirkan perkataan yang baik-baik pun. Walau tahu perkataan tu adalah satu doa. Tapi tak mampu nak ucapkan perkataan yang positif, sebab emosi dah penuh dengan negatif.

Satu lagi disebabkan budaya, dah biasa ucap perkataan sebegitu. Mungkin juga disebabkan persekitaran atau cara kita sendiri dibesarkan.

Kecam, tuduh anak, marah marah anak, ugut anak, cemuh anak tu dah jadi perkara biasa.

Bukan itu yang ibubapa mahu ucapkan sebenarnya,

Sebenarnya tiada niat pun, tapi sebab dah terbiasa, tiada contoh yang baik dari ibu bapa serta persekitaran. Jadi takda kosa kata positif dah yang nak diucap.

 

Akhirnya perkara ini jadi berterusan 

BERULANG-ULANG

Programming

Apa yang kita tak mahu, bila lama-lama berterusan begitu, ia jadi makanan harian dalam pendengaran si anak. Anak pun dah biasa dengar & secara sedar atau tidak, mereka menyerap & percaya apa yang disebutkan itu. Seolah-oloh mereka sedang DIPROGRAMKAN.

  • Saya memang tak pandai
  • Saya memang suka menipu
  • Saya memang tak sayang adik
  • Saya memang menyusahkan ibubapa saya
  • Saya selalu tak betul
  • Ibu & Ayah tak sayang saya
  • Saya budak jahat

Kesannya kita akan nampak pada diri anak kita sendiri dari segi:

  • keyakinan
  • pergaulan
  • sukar ikut arahan
  • perwatakan
  • cara fikir
  • pelajaran

Malah dalam kes-kes tertentu ianya juga mampu mempengaruhi kesihatan fizikal serta mentalnya kelak. 

Kita sebagai ibu bapa juga terkesan dengan situasi ini dan selalunya akan menghala kepada stres, dan stres akan membawa kepada isu yang lebih besar seperti ketidakharmonian rumah tangga jika tak ditangani dengan baik.

Ayuh….kita Break the Cycle

Saya percaya, dengan teknik dan perkataan yang baik dan betul. Ia mampu memberi perubahan tingkahlaku kepada anak-anak.

Malah inilah yang saya telah aplikasikan dalam setiap sesi kaunseling, seminar, latihan dan kehidupan harian saya. Biasanya saya akan bantu mereka untuk buat ayat-ayat ini.

Kali ini saya nak kongsikan bagaimana saya lakukannya supaya lebih ramai ibu bapa boleh dapatkan hasil yang sama atau lebih baik.

Mari kita PROGRAMKAN yang baik-baik kepada minda anak-anak kita.

Tentang  Saya

Sebelum itu, Perkenalkan diri saya, Maznah Ibrahim, penulis Ebook Saya Tak Nak Marah Anak Siri 1 dan Siri 2, Teknik Rebonding, Teknik Hypnoscipt Anak, Membentuk Kecerdasan Emosi dan Spiritual dan Tips Adik Beradik Ngam yang sudah memberi manfaat kepada lebih 1000 ibu bapa. 

Selain masih bertugas sebagai kaunselor di sebuah oganisasi kesihatan, saya juga telah membantu ramai ibu bapa dan guru mengurus EMOSI secara CEPAT, TEPAT dan EFEKTIF melalui “Seminar EHSABAR“ dan group coaching yang sudah dilaksanakan lebih 10 sesi di seluruh Malaysia  sejak tahun 2016. Selain itu saya sering dijemput sebagai speaker jemputan di beberapa seminar berkaitan di seluruh Malaysia.      

Saya adalah kaunselor berdaftar dibawah Lembaga Kaunselor Malaysia dan sudah berkhidmat selama hampir 13 tahun semenjak tahun 2006 dengan pengalaman yang luas dalam bidang kaunseling kanak-kanak dan keluarga, selain sebagai ahli kepada Malaysian Counselling Association.

Saya juga adalah seorang kaunselor  yang mempunyai pengalaman Therapeutic Play skills untuk  kaunseling kanak-kanak, certified Neo-NLP Pactitioner, certified STIFIn Promoter, Certified Coach Tingkahlaku DISc, Certified Practitioner &  Fasilitator for Creative Arts and Play Therapy Malaysia.

Saya juga pernah berpengalaman berkhidmat dengan NGO, dalam usaha mendidik ibu bapa dan kanak-kanak untuk menyediakan persekitaran yang selamat, agar anak-anak bebas dari penderaan seksual dan eksploitasi.

Saya suka menghasilkan inovasi dalam kaunseling dan latihan, dan telah memenangi Anugerah Emas, Perak dan Gangsa sejak tahun 2010 hingga 2018

 Mahukah Anda Saya Bantu?

Yakin

Bantu jadi yakin untuk menjadi ibubapa positif dan disayangi, dikenang anak anak sampai mereka besar kelak

Ibu Bapa Idaman

Bantu jadi ibubapa seperti idaman yang anda, iaitu berhemah dan baik tutur kata walau anda sendiri dihidangkan dengan perkataan negatif oleh persekitaran & sewaktu kecil dulu

Perkataan Baik

Bantu beri pilihan perkataan yang baik sewaktu anak buat puzzle misteri tu

Bahagia

Bantu anda lebih tenang & tersusun supaya anda boleh hidup dengan aman & bahagia

Faham

Bantu untuk faham situasi yang sedang dialami anak anda supaya anda mampu respon dengan lebih baik

Komunikasi

Bantu perbaiki kominikasi supaya anak-anak anda selesa & percaya kepada anda

Memperkenalkan

Ebook Mudahnya Anak Mendengar Kata Dengan Teknik Hypnoscript

DD
HH
Min
Sec

p/s: Ebook Ini dalam bentuk file PDF yang akan diberikan melalui Email. Ianya BUKAN buku Fizikal

Apa Yang Anda Akan Dapati Dalam Ebook Ini Nanti

0

Langkah Mudah Bina Ayat Dengan Teknik Hypnoscript

Memberi anda idea bagaimana untuk bermula dengan pantas

Anda boleh reka sendiri ayat sesuai dengan situasi anda

0

Tahap Perkembangan

Contoh Hypnoscipt bahagikan kepada 5 tahap perkembangan mengikut umur 0-2, 2-3, 3-6,7-12, 13-18 tahun

0

Contoh Situasi

Contoh situasi yang biasa dialami ibu bapa sepanjang pembesaran anak-anak 0- 18 tahun

0

Lebih 200 skrip positif hypnoscript

Contoh dengan ‘keyword’ utama yang perlu dalam perkembangan emosi dan tingkahlaku anak anak di sepanjang pembesarannya

Anda sudah tidak pening untuk cakap apa

Boleh Ubahsuai ikut kesesuaian situasi & kreativiti anda

Info Perkembangan Secara Psikologi, Emosi & Sosial

Penerangan ringkas & padat

Memberi anda idea bagaimana untuk bermula dengan pantas

Supaya ibu bapa tidak terkejut dengan perubahan anak setiap fasa

Ibu bapa boleh bersiap sedia dengan situasi yang bakal dihadapi

Kurang stress kerana faham tahap perkembangan normal anak-anak

...dan tambahan untuk lebih jelas & mudah faham...

0
Video

Contoh visual supaya anda boleh faham dengan mudah aplikasinya

1 video tahap perkembangan & contoh aplikasi untuk setiap tahap

...bukan itu sahaja...

0
Video

Bermula Awal - Mencegah Lebih Baik Dari Mengubati

Anda takda apa-apa isu dengan anak, tetapi nak bentuk anak yang berhemah tutur katanya, terutama yang masih bayi lagi

Tambahan 1 video dan 9 keyword hypnoscript bagi komunikasi harian berkesan untuk situasi 'bukan puzzle' dan evergreen

Lebih awal anda bermula lebih baik, ibarat kain putih, andalah yang mencorakkannya dengan perkataan yang baik-baik

BONUS ( Bernilai RM300)

Support Group Telegram

Saya faham, mungkin untuk sesetengah orang, untuk BREAK THE CYCLE bukanlah mudah. Terutama jika ianya memang dah menjadi kebiasaan.

Tetapi tidak mustahil jika anda BENAR-BENAR MAHUKAN perubahan.

Itulah FUNGSI support group ini. Anda boleh gunakan support group ini untuk bertanya, berbincang, sharing dengan SAYA & sahabat lain yang punyai semangat & kefahaman yang sama. Selama 3 Bulan

Berapa Kos Pelaburan Anda 

Harga Sebenar Ebook ini adalah RM 97 + Support Group Telegram RM300
Jumlah sebenar adalah RM397

 

Tetapi untuk TAWARAN ini anda hanya perlu bayar

RM 97 +RM300

RM 67* (TERHAD)

Jangan lepaskan peluang ini

DD
HH
Min
Sec

Harga akan dinaikkan selepas masa ini tamat

p/s: Ebook Ini dalam bentuk file PDF yang akan diberikan melalui Email. Ianya BUKAN buku Fizikal

Mari kita Break the Cycle, saya komited untuk membantu anda, walaupun bagaimana latar belakang atau sejarah anda, atau dimana atau dari mana kita tinggal dan dibesarkan, kita pasti boleh.

Yang pasti kita mahu keluarga terutama anak-anak akan boleh hidup aman, bahagia dan dapat mencapai full potential mereka jika kita menyediakan jalan yang positif untuk mereka.

Kita tinggal kepada mereka suri tauladan yang lebih baik untuk mereka pula gunakan untuk generasi akan datang

Mari kita bina circle ibu bapa yang positif & komited tentang parenting anak-anak dengan cara yang lebih baik

Saya doakan kita semua diberikan kesihatan, kekuatan & dipermudahkan dalam melaksanakannya.

  •  
    200
    Shares
  • 200
  •  
  •  
  •  
  •  
Close Menu
×

Cart